Radio SzczecinRadio Szczecin » Region
Autopromocja
Zobacz
Reklama
Zobacz
Reklama
Zobacz

Fot. Robert Stachnik [Radio Szczecin]
Fot. Robert Stachnik [Radio Szczecin]
Warto podzielić się sernikiem, jajami czy mięsem ze świątecznego stołu..., które pewnie wylądowałoby w koszu.
W Jadłodzielni w Szczecinie przy ulicy Żółkiewskiego każdy może zostawić wielkanocne smakołyki, ale też każdy może się nimi poczęstować. Lepiej kogoś obdarować niż wyrzucić.

- Fajnie, że mamy na te święta dużo, ze stoły nam się uginają, ale jeżeli mamy za dużo - bo przygotowaliśmy zbyt wiele - pakujemy! Pakujemy wszystko poza surowymi jajkami, surowym mięsem, to, co wymaga włożenia do lodówki, trzeba przynieść do naszego lokalu. Udostępniamy przestrzeń do dzielenia się, a nie: marnowania jedzenia - apeluje Elżbieta Abramowicz z Jadłodzielni.

Punkt mieści się przy ul. Żółkiewskiego 4. Jest czynny w godz. 9-17.

W Szczecinie działa też osiem szafek, gdzie można zostawić jedzenie, które łatwo się nie psuje. Ich adresy są na stronie internetowej.
Relacja Anny Łukaszek (Radio Szczecin)

Najnowsze Szczecin Region Polska i świat Sport Kultura Biznes

Reklama
Zobacz
Autopromocja
Zobacz

radioszczecin.tv

Najnowsze podcasty