Ich menu związane jest ściśle ze Szczecinem - Szafera, Bukowo, Bolinko - to nazwy ich pizz. W "Przepisie na Sobotę" odwiedzamy Pizzerię Stettin.
Niewielki rodzinny interes - jako jeden z nielicznych - z pandemii wyszedł zupełnie bez szwanku. Założył ją Michał, rodowity Szczecinian z Niebuszewa.
Nazwy swoich pizz wymyśla razem z kolegą, kucharzem Adamem, a pochodzą one od szczecińskich ulic i dzielnic.
Autorskie pizze ze świeżego ciasta kupicie tam tylko w dostawie. Dla nas przygotowali placek "Jasne Błonia".
"Przepis na sobotę" na antenie Radia Szczecin o godz. 12.40.
Nazwy swoich pizz wymyśla razem z kolegą, kucharzem Adamem, a pochodzą one od szczecińskich ulic i dzielnic.
Autorskie pizze ze świeżego ciasta kupicie tam tylko w dostawie. Dla nas przygotowali placek "Jasne Błonia".
"Przepis na sobotę" na antenie Radia Szczecin o godz. 12.40.
Dodaj komentarz 3 komentarze
- szkło? piach? i kamienie, na których zęby połamałem???
- ej... no przecież zamawiałeś "Niebuszewo"! :))))
Dlaczego jest niemiecka nazwa Szczecina a nie polska? To musi być natychmiast zmienione!(dixi)
Swego czasu panowie serwowali pizze na poziomie rewelacji - zarówno ciasto jak i świeżutkie dodatki. Niestety ostatnimi czasy zniżyli loty i ponieśli mocno ceny. Generalnie polecam, bo pizza jest smaczna. Bywało jednak lepiej