Radio SzczecinRadio Szczecin » Region

Realizacja Wojciech Ochrymiuk[Radio Szczecin]
Realizacja Wojciech Ochrymiuk[Radio Szczecin]
Realizacja Wojciech Ochrymiuk [Radio Szczecin]
W Świnoujściu trwa nasza radiowa impreza - Aktywne Lato z Radiem Szczecin. Na miejscu nie brakuje atrakcji i na scenie i poza nią. To wydarzenie dla całych rodzin - dzieci, nastolatków i dorosłych.
Można się przebadać, rozwiązać leśny quiz i samodzielnie zbudować barkę.

- Tu będzie się działa edukacja; poznawanie lasu, zwierząt, ich głosów... - zapowiadał prowadzący stoisko Nadleśnictwa Międzyzdroje.

- Po raz pierwszy mamy ze sobą analizator składu masy ciała. On pozwoli na pomiar poziomu tłuszczu w organizmie. Sprawdzi również wiek metaboliczny. Rozdajemy też owoce, bo profilaktyka to zdrowe jedzenie - mówiły panie ze stoiska NFZ.

- Będziemy budować barki, będzie ekologicznie. Będziemy też budować barki - usłyszeliśmy na stoisku Portów Szczecin i Świnoujście.

Na scenie "Aktywnego Lata z Radiem Szczecin" skończyło się właśnie wielkie gotowanie. Przy patelni szef kuchni, Czesław Mikołajczyk, a przed sceną nasi goście pragnący spróbować lokalnego przysmaku.

Nad morzem, na talerzu nie mogło zabraknąć oczywiście ryby. Z jakimi dodatkami?

- Tataki z tuńczyka z redukcją sosu sojowego, chilli, imbiru, limonki na oleju sezamowym. Do tego będą algi morskie. Na danie główne będziemy mieli polędwicę z dorsza gotowaną, delikatnie obsmażoną na patelni i kurki smażone z nutką masła i puree z kalafiora z odrobiną kasztana i białej czekolady. Kalarepa marynowana w grenadinie, a na deser - zobaczycie - zapowiadał Czesław Mikołajczyk.

Nasza ekipa zapewnia, że porcji starczy dla każdego, więc zapraszamy.

W czasie imprezy nie mogło oczywiście zabraknąć konkursu wiedzy o Świnoujściu.

Impreza będzie trwała dwa dni. W piątek gramy w Muszli Koncertowej do godz. 22. W sobotę na świnoujskiej plaży od godz. 10.

Partnerami wydarzenia są Zarząd Morskich Portów Szczecin Świnoujście, Gaz-System oraz Miasto Świnoujście.
Relacja Joanny Maraszek [Radio Szczecin]
Nad morzem, na talerzu nie mogło zabraknąć oczywiście ryby. Z jakimi dodatkami?
Relacja Joanny Maraszek z godz. 18.40. [Radio Szczecin]

Najnowsze Szczecin Region Polska i świat Sport Kultura Biznes

12345

radioszczecin.tv

Najnowsze podcasty