Radio SzczecinRadio Szczecin » Region
Reklama
Zobacz
Autopromocja
Zobacz

Realizacja Maciej Papke [Radio Szczecin]
"Piknik nad Odrą" to nie tylko turystyka, to też "Wielkie Gotowanie". I tak w ogromnym garze - na Wałach Chrobrego w Szczecinie - był w sobotę tunezyjski kuskus.
W sumie wypełnił on około dwóch tysięcy żołądków. A kolejka? Ta była naprawdę długa, co podkreśla Robert Bochenko z Kulinarnego Show. - Rozładowanie tej kolejki, która ustawiła się od Wałów Chrobrego mniej więcej na razie do Trasy Zamkowej. W Radiu Szczecin powinny się pojawić informacje, że mogą być gdzieś na wjeździe na Kijowie problemy, bo ludzie stoją w kolejce po kuskus - powiedział Bochenko.

A co na niedzielę przygotował maestro? - Mazowsze pewnie się państwu kojarzy z Warszawą, pewnie się kojarzy państwu z biznesem, a okazuje się, że to bardzo smaczny kulinarnie region. Przedstawiciele Mazowsza zaproponowali zupę, która dla nas była zaskoczeniem. Spróbowaliśmy ją u nich jadąc na Mazowsze. Powtarzamy ją tutaj. To jest barszcz buraczano-chrzanowy z białą kiełbasą i jajkiem, czyli coś takiego jak żurek. Tylko, że mamy zakwas buraczany i mamy do tego dodany chrzan.

I chociaż barszcz będzie rozdawany w niedzielę o godzinie 14.15 - to na Wałach możecie być już od 11.
W sumie wypełnił on około dwóch tysięcy żołądków. A kolejka? Ta była naprawdę długa, co podkreśla Robert Bochenko z Kulinarnego Show.
A co na niedzielę przygotował maestro?
Fot. Robert Stachnik [Radio Szczecin]
Fot. Robert Stachnik [Radio Szczecin]

Najnowsze Szczecin Region Polska i świat Sport Kultura Biznes

12345
Autopromocja
Zobacz

radioszczecin.tv

Najnowsze podcasty