,,Wiem co jem" czy ,,Chemia w życiu i miłości", czyli więcej wiedzy na temat zdrowego żywienia czy naturalnych kosmetyków - takich wykładów mogli posłuchać uczestnicy serii prelekcji w Bibliotece Głównej Zachodniopomorskiego Uniwersytetu Technologicznego w Szczecinie.
Organizatorka wydarzenia profesor Iwona Wiśniewska - Salamon wyjaśniła, że to informacje szczególnie ważne dla osób w dojrzałym wieku.
- Uczymy się o tym, jak dojrzewać i jak się starzeć. Uczymy się o tym, jak korzystać z tego, co niesie nam życie w wieku dojrzałym - mówi Wiśniewska - Salamon.
Jedna z uczestniczek podkreśliła, że chodzi nie tylko o dietę, ale też o wiedzę o działaniu organizmu.
- Przyjechałam z Gorzowa, jestem drugi raz na tym cyklu. Myślę, że to jest dla nas bardzo ważne, żebyśmy wiedzieli, jak się odżywiać, a jeszcze jest pokazane to z punktu widzenia fizjologii organizmu, w jaki sposób organizm nasz przyswaja poszczególne posiłki, co się dzieje w naszym organizmie - zauważa uczestniczka.
Organizatorem wykładów jest Fundacja Morze Kultury. Prelekcje odbyły się w ramach wydarzenia Przystań Poczucie.
- Uczymy się o tym, jak dojrzewać i jak się starzeć. Uczymy się o tym, jak korzystać z tego, co niesie nam życie w wieku dojrzałym - mówi Wiśniewska - Salamon.
Jedna z uczestniczek podkreśliła, że chodzi nie tylko o dietę, ale też o wiedzę o działaniu organizmu.
- Przyjechałam z Gorzowa, jestem drugi raz na tym cyklu. Myślę, że to jest dla nas bardzo ważne, żebyśmy wiedzieli, jak się odżywiać, a jeszcze jest pokazane to z punktu widzenia fizjologii organizmu, w jaki sposób organizm nasz przyswaja poszczególne posiłki, co się dzieje w naszym organizmie - zauważa uczestniczka.
Organizatorem wykładów jest Fundacja Morze Kultury. Prelekcje odbyły się w ramach wydarzenia Przystań Poczucie.