Kibice z Poznania nie powinni być głodni. Przed wejściem na sektor gości czekało na nich kilkaset bułek z paprykarzem.
- Bardzo dobra, polecam wszystkim. - Jeszcze nie poczułam smaku, bo jest sama bułka. - Wszyscy są głodni, jedziemy taki kawał. - Dość pikantny, da się zjeść. - Ujdzie, nie powiem, że nie. - Najlepszy paprykarz szczeciński jest w Szczecinie - mówili kibice Lecha Poznań.
Obecnie Paprykarz Szczeciński jest produkowany np. w Kaliszu. W Szczecinie ostatnia puszka zjechała z taśmy produkcyjnej 27 lat temu w zakładzie przy ulicy Dębogórskiej.
Dodaj komentarz 3 komentarze
I tak wyglądają zakazy stadionowe Pogoń powinna zostać ukarana za wpuszczenie Poznaniaków na stadion !
Co do karania - zakaz został zawieszony przez komisję ekstraklasy.
Tytuł produktu regionalnego"Paprykarz szczeciński" posiada DEGA k/ Sianowa (od 2010) i jest to najbliższy smak produktu z PPDiUR Gryf - dzisiaj już nie produkowanego z afrykańską przyprawą (pima) sprowadzaną dawniej z Nigerii i pomidorami z Węgier i Rumunii...
Szkoda że Radio Szczecin nie promuje własnego regionu...
Zobacz także
![](../serwis_informacyjny/pliki/2017/362211/2017-11-05_150991078427.jpg)
![](serwis_informacyjny/pliki/2017/thumb_480_0/2017-11-17_151095287610.jpg)
![](../serwis_informacyjny/pliki/2017/356827/2017-07-14_150006578815.jpg)
![](../serwis_informacyjny/pliki/2016/343328/2016-09-27_147495321925.jpg)
![](../serwis_informacyjny/pliki/2016/2016-09-07_147325509710.jpg)