Piłkarze Pogoni Szczecin na diecie. Klub zatrudnił dietetyka - Katarzynę Piotrowską, która ustala menu dla zawodników.
- Najważniejsze, co jest w diecie to odpowiednie nawodnienie zawodnika. Bez wody w zasadzie nic w organizmie się nie dzieje. Do tego trzeba dołożyć odpowiedni stosunek białka, węglowodanów i tłuszczów - dodaje Piotrowska.
Podstawa diety Portowców to: ryby, mięso, ryż, makaron, kasza i warzywa. Choć bywa różnie - mówi Michał Walski, jeden z młodszych graczy w drużynie. - Zdarzają się słodycze czy piwko po treningu.
Jak przyznaje obrońca Mateusz Lewandowski, początki nie są łatwe. - Trzeba z wagą wszędzie chodzić i obliczać. Uważam jednak, że jest to potrzebne i jeśli to ma nam pomóc, np. w 80-90 minucie dobiec do piłki i strzelić bramkę, to czemu nie.
Pierwszy mecz w nowym sezonie ekstraklasy piłkarze Pogoni Szczecin rozegrają 18 lipca. Zmierzą się wtedy z mistrzem Polski - Lechem Poznań.
Zobacz także
![](serwis_informacyjny/pliki/2014/thumb_480_0/2014-11-19_1416424081.jpg)
![](serwis_informacyjny/pliki/2014/thumb_480_0/2014-11-15_1416061661.jpg)
![](serwis_informacyjny/pliki/2014/thumb_480_0/2014-11-09_1415565241.jpg)
![](serwis_informacyjny/pliki/2014/thumb_480_0/2014-11-07_1415372761.jpg)
![](serwis_informacyjny/pliki/2014/thumb_480_0/2014-11-06_1415293043.jpg)