Radio SzczecinRadio Szczecin » Region
  Autopromocja  
Upiorna Karolcia
  Reklama  
Zobacz
  Autopromocja  
Zobacz
  Reklama  
Zobacz
  Autopromocja  
Zobacz

Każdy może tam schować żywność lub - jeśli potrzebuje - poczęstować się. Jadłodzielnia działa kilka razy w tygodniu, szafka jest dostępna całą dobę. Fot. Kamila Kozioł [Radio Szczecin/Archiwum]
Każdy może tam schować żywność lub - jeśli potrzebuje - poczęstować się. Jadłodzielnia działa kilka razy w tygodniu, szafka jest dostępna całą dobę. Fot. Kamila Kozioł [Radio Szczecin/Archiwum]
Sernik z lukrem, babka drożdżowa czy wędliny i jaja; jeśli cokolwiek zostało wam po świętach - nie wyrzucajcie. Pomóżcie innym. Wystarczy, że przyniesiecie do jednego z punktów Jadłodzielni w Szczecinie.
Najważniejsze, by jedzenie było świeże: takie, którym chętnie poczęstowalibyście swoich gości, zapakowane i opisane - mówi Elżbieta Abramowicz z Jadłodzielni.

- Zapraszamy do dzielenia się, przynoszenia jedzenia, którego państwo nie jesteście w stanie zagospodarować w domu. Zapraszamy: podzielcie się, nie marnujcie, nie wyrzucajcie. "Dziel się i częstuj" - taka jest domena - apeluje Abramowicz.

Czy się przyda - nie ma wątpliwości.

- Jak się jest bezdomnym trudno jest przeżyć, nawet pracę ciężko znaleźć. Ale radzę sobie jakoś bo ludzie pomagają. Oprócz tego dzięki takim miejscom jest możliwość przeżycia - powiedział jeden z potrzebujących.

Świąteczne potrawy można przynosić od 11 do 17ej. W tych godzinach można się też nimi częstować.

Jadłodzielnia mieści się przy Żółkiewskiego 4 oraz w pawilonie na ryneczku przy ul. Kilińskiego. Tam też stoją półki na żywność. Jedzenie można przynieść w każdej chwili.
Relacja Anny Łukaszek

Najnowsze Szczecin Region Polska i świat Sport Kultura Biznes

12345
  Autopromocja  
Zobacz
  Reklama  
Zobacz
  Reklama  
Zobacz
  Autopromocja  
Zobacz
  Autopromocja  
Upiorna Karolcia

radioszczecin.tv

Najnowsze podcasty