Na szczecińskiej ziemi
Radio SzczecinRadio Szczecin » Na szczecińskiej ziemi » ARCHIWUM - 2018
Wino Sydonia zdobyło Perłę Kulinarnego Dziedzictwa
Wino Sydonia zdobyło Perłę Kulinarnego Dziedzictwa
Witamy i zapraszamy do słuchania
Wino Sydonia jedzie po Perłę na Polagrę 2018
Sery Kozie Grażyny Pawlonki
Lidia Ordysińska o sprzedaży detalicznej
Rozmowa o maszynach rolniczych prezentowanych w Barzkowicach
Komentarz Tygodnia - dr Arkadiusz Malkowski i red. Zdzisław Tararako
Odwiedzimy dzisiaj winnicę państwo Dagmary i Sebastiana Pilczuków ze wsi Trzebiatów pod Stargardem. Za czerwone wino Sydonia, w tym roku odebrali na Polagrze w Poznaniu Perłę Kulinarnego Dziedzictwa. Zajrzyjmy do serowarni państwa Grażyny i Jana Pawlonków. Na obszarach Natura 2000, na skraju Szczecina -Dąbie prowadzą gospodarstwo ekologiczne. O możliwościach sprzedaży produktów z gospodarstwa rolnego rozmawiamy Lidią Ordysińską właścicielką gospodarstwa ekologicznego Kozi Gródek w Wołczkowie. Na minionych już Targach Agropomerania 2018 Zdzisław Tararako przyglądał się prezentowanym maszynom rolniczym. Rozmawiał z wystawcami i rolnikami, pytał dlaczego tak mało maszyn jest produkowanych w Polsce. W komentarzu tygodnia dr Arkadiusz Malkowski z Zachodniopomorskiego Uniwersytetu Technologicznego w Szczecinie mówić będzie m.in. o pozycji ekonomicznej Polski i polskiego rolnictwa. Zapraszamy do słuchania.
Audycja "Na Szczecińskiej Ziemi" sponsorowana jest przez Zachodniopomorską Izbę Rolniczą.