Radio SzczecinRadio Szczecin » Region
  Autopromocja  
Zobacz
  Reklama  
Zobacz
  Reklama  
Zobacz
  Reklama  
Zobacz
  Reklama  
Zobacz
  Reklama  
Zobacz

Fot. pixabay.com / TungArt7 (CC0 domena publiczna)
Fot. pixabay.com / TungArt7 (CC0 domena publiczna)
Specjaliści radzą, jak podczas zakupów rozpoznać jedzenie, które ma najwięcej wartości odżywczych i jak rozpoznać to z naturalnych upraw czy hodowli.
Nie należy kierować się jedynie wyglądem... Te najładniejsze produkty często nie mają wiele wspólnego ze zdrowiem - wyjaśniała w audycji "Na szczecińskiej ziemi" Joanna Żochowska-Kujawska z Wydziału Nauk o Żywności Zachodniopomorskiego Uniwersytetu Technologicznego.

- Nie wszystko co ładnie wygląda jest zdrowe... Różowa szyneczka może być nastrzykiwana solanką, nafaszerowana taką ilością wody, która w zasadzie sprawi, że owszem ten wyrób będzie dietetyczny, ale niekoniecznie zdrowy - podkreśla Żochowska-Kujawska.

Więcej informacji o zdrowym jedzeniu i porad jak je rozpoznać w zakładce "Na szczecińskiej ziemi".
Poniedziałek jak rozpoznać zdrowe jedzenie (NSZ)

Najnowsze Szczecin Region Polska i świat Sport Kultura Biznes

  Autopromocja  
Zobacz
  Autopromocja  
Zobacz
  Autopromocja  
Zobacz
  Reklama  
Zobacz
  Reklama  
Zobacz
  Reklama  
Zobacz
  Reklama  
Zobacz
  Reklama  
Zobacz
  Reklama  
Zobacz

radioszczecin.tv

Najnowsze podcasty