Nie wyrzucajmy jedzenia, które pozostanie po tegorocznych świętach na naszych stołach - apeluje Elżbieta Abramowicz z Jadłodzielni Szczecin.
Gość naszej audycji interwencyjnej "Czas Reakcji" prosi także, aby już od soboty nadmiar świątecznego jedzenia mieszkańcy przynosili do siedziby szczecińskiej Jadłodzielni, znajdującej się przy ulicy Żółkiewskiego 4.
- Zapakujmy estetycznie i napiszmy, co się znajduje w danym pojemniku jednorazowym lub w czystym słoiku. Opisujemy co znajduje się w opakowaniu i kiedy zostało przygotowane. I wtedy możemy spokojnie taki produkt przynieść do Jadłodzielni - podkreśla Abramowicz.
Poświąteczne jedzenie, które w nadmiarze pozostaje na naszych stołach, będzie można także zanieść do jednej z dziewięciu szczecińskich szafek. Ich pełen wykaz znajduje się na stronie jadlodzielniaszczecin.pl.
Autorka edycji: Joanna Chajdas
- Zapakujmy estetycznie i napiszmy, co się znajduje w danym pojemniku jednorazowym lub w czystym słoiku. Opisujemy co znajduje się w opakowaniu i kiedy zostało przygotowane. I wtedy możemy spokojnie taki produkt przynieść do Jadłodzielni - podkreśla Abramowicz.
Poświąteczne jedzenie, które w nadmiarze pozostaje na naszych stołach, będzie można także zanieść do jednej z dziewięciu szczecińskich szafek. Ich pełen wykaz znajduje się na stronie jadlodzielniaszczecin.pl.
Autorka edycji: Joanna Chajdas


Radio Szczecin