Radio SzczecinRadio Szczecin » Region
  Reklama  
Zobacz
  Autopromocja  
Zobacz

Fot. Robert Stachnik [Radio Szczecin/Archiwum]
Fot. Robert Stachnik [Radio Szczecin/Archiwum]
W związku z wprowadzeniem w Polsce stanu zagrożenia epidemicznego zamknięto galerie handlowe, punkty usługowe, a także restauracje i bary.
Cześć właścicieli zdecydowała, by pracować, ale jedzenie przygotowywać tylko na wynos lub na dowóz. Tak postąpili np. właściciele kawiarni Alternatywnie w Szczecinie.

- Podczas weekendu, przyznam, mieliśmy dość spory spadek jeśli chodzi o obroty, ale nie było tragedii. Ludzie przychodzą i biorą na wynos, spacerują... Jest ciężko, ale dajemy sobie radę. Radzimy sobie jak możemy - mówi właściciel, Adam Rosołowski.

Nie traci jednak optymizmu.

- Robimy swoje, mamy nadzieję, że sytuacja w kraju i na świecie się poprawi i wrócimy do normalności - dodał.

Kawiarnia Alternatywnie przyłączyła się akcji #gastrodlalekarzy. Przygotowuje darmowe napoje, które są dowożone do szpitala przy ul. Arkońskiej.
Jest ciężko, ale dajemy sobie radę. Radzimy sobie jak możemy - mówi właściciel, Adam Rosołowski.
- Robimy swoje, mamy nadzieję, że sytuacja w kraju i na świecie się poprawi i wrócimy do normalności - dodał.

Najnowsze Szczecin Region Polska i świat Sport Kultura Biznes

12345
12345
  Autopromocja  
Zobacz
  Reklama  
Zobacz
  Reklama  
Zobacz
  Autopromocja  
Zobacz

radioszczecin.tv

Najnowsze podcasty